Vår goda mat

Jag heter Miljana Vulovic och är kock/måltidspedagog här på Hamiltons förskola. Jag lagar all mat från grunden och serverar mycket vegetariskt. 91% av maten är ekologisk. Maten ska också locka barnens ögon så jag lägger mycket energi på serveringen.

I mitt kök får barnen prova mat som de kanske inte får hemma, som bovete, chiafrön, och psylliumfrön. Alla barn får grönsaksmedaljer när de vågar prova något nytt. Varje vecka blir två av barnen Veckans kockar och är med mig i köket och utforskar och lagar maten.

Jag serverar mat från olika delar av världen, så att barnen lär sig om olika matkulturer. Nyfikna föräldrar får gärna provsmaka maten tillsammans med sina barn.

Att få följa ett odlingsår och uppleva hur grödor växer fram ur jorden är magi. Därför har vi odlingslådor på förskolan där barnen kan följa matens väg från jord till bord.